چند روز بيشتر تا برگزاري کنکور باقي نمانده است، در اين زمانهاي باقي مانده سعي کنيد با انجام چند کار مهم، خودتان و آموختههايتان را مديريت کنيد. برخي از اين کارها عبارتند از:
1. هر روز صبح که از خواب بيدار ميشويد به خودتان تلقين کنيد که زمان نتيجهگيري و موفقيت نزديک است و با انرژي و انگيزهي بيشتري روزتان را شروع کنيد.
2. با اوليا خود گفت و گو کنيد و دربارهي نقاط قوت و تلاشهايي که تاکنون کردهايد و از حس خوب موفقيتتان در کنکور براي آنها صحبت کنيد.
3. از انجام کارهايي عجيب و غريب خودداري کنيد، به موقع بخوابيد و سر موقع از خواب بيدار شويد و ساعت مطالعهي خودتان را به حد نرمال و استاندارد برسانيد.
4. سعي کنيد هر روز يک ساعت در هواي آزاد پيادهروي کرده و به چيزهاي خوب فکر کنيد و افکار خود را از عوامل مزاحم فکري آزاد کرده و آرامشتان را افزايش دهيد.
5. دچار وسواس در مرور و مطالعهي برخي از مباحث يا نکات مهم نشويد و تعادل در مرور و يادآوري مباحث مختلف را رعايت کنيد.
6. با دوستانتان زياد دربارهي برنامهها و روشهاي مطالعهي آنها در اين يک هفتهي پاياني گفتو گو نکنيد، هر فردي روش مطالعهي مخصوص به خود را دارد و ممکن است انجام بعضي از روشهاي دوستانتان براي شما مناسب نباشد.
7. در هفتهي پاياني تورق سريع را انجام دهيد و با مرور مهمترين نکات و يادآوري دوبارهي آنها، تسلط خود را در بر مباحث مهم افزايش دهيد.
8. فراموش نکنيد که هيچ تلاشي بينتيجه باقي نخواهد ماند، شما تمام سعي و تلاشتان را کردهايد، پس با اعتماد به نفس و حفظ آرامش در کنکور حاضر شويد، تا نتيجهي دلخواهتان را کسب کنيد.
فردي را در نظر بگيريد که در زمينه کاري خود در موقعيت حساسي قرار دارد (اين کار ميتواند ورزشي، مديريتي و... باشد) و نتيجهي تلاش و کار او وابسته به عملکردش در اين موقعيت ميباشد. براي اين فرد دو حالت وجود دارد:
1- ريسک نميکند و با استفاده از تجربيات موفق خود و ديگران با يک عملکرد عاقلانه، صحيحترين کار را انجام ميدهد و به موفقيت دلخواه خود ميرسد.
2- با يک ريسک و عملکرد جديد با موقعيت برخورد ميکند که موفقيت کاري او ميتواند 50 – 50 باشد.
در روزهاي آخر که به سر ميبريم دقيقاً همين حالت براي شما هم وجود دارد:
1- دانشآموزي ريسک نميکند و با استفاده از تجربيات موفق خود و همتايان برتر به تکنيکهاي هفتهي آخر اعتماد کرده و روش تورق سريع را انتخاب ميکند، در طول اين هفته تمام کتابها را مرور ميکند و نکات مهم را از منابع ميخواند.
2- دانشآموز ديگري با يک برنامهي نامنظم ذهن خود را آشفته ميکند، به طور کامل مطالعه را کنار ميگذارد يا مطالب جديد ميخواند و يا منابع صحيح انتخاب نميکند. موفقيت او در کنکور چگونه خواهد بود؟
به همهي دانشآموزان عزيز پيشنهاد ميکنم همان طور که در طول سال به برنامهي کانون اطمينان داشتند، در هفتهي پاياني ريسک نکنند و با روشهاي صحيح گفتهشده مطالب را مرور کنند و در کنکور حاضر شوند و تير نهايي خود را به سمت هدف پرتاب کنند!
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025